O NAJU

 

Pride čas, ko se odločiš, da boš počel nekaj čisto drugega, nekaj kar ti spremeni življenje.

 

Moški pri štiridesetih, ko odrastejo otroci, ko življenje postane enolično, potrebuje za popestritev svojega vsakdana ljubico ali motor. Moja žena Nataša, ki je pametna ženska (drugače se ne bi poročila z mano), se je odločila za motor. Po 20 letih premora, od obdobja, ko so mi vsi pravili, da imam »rit na zic prpopano«, dobim pravi motor – čoper YAMAHO Drag Star XVS 1100. Zaprašen izpit A kategorije mi ne pomaga pri premagovanju strahu pri prvih prevoženih (beri prešvicanih) kilometrih. Gre. Seveda, tega nikoli ne pozabiš. »Do Bleda bo dober, za popoldansko kavo in za pokazat…«, si mislim. V vrtincu našega življenju pa je vedno popolnoma drugače, kot si zamislimo. In je tudi bilo….

 

 

 

KAKO SE JE ZAČELO

Nordkapp, sanje, ki sem jih imel od mladosti so bruhnile ven iz moje glave. Trmast, kolikor sem in žena, ki mi vedno sledi kot senca in podpira z zmajanjem glave še tako velike neumnosti, mi da žegenj. Pravzaprav, če dobro premislim, je bila ravno ona tista, ki me je vedno priganjala, da se greva malo peljat….

Dve leti priprav, opremljanja motorja za dolga potovanja (široke tačke, GPS, velika torba, vetrna zaščita), kupovanje opreme, za katero potrošiš zelo veliko denarja in nabiranja praktičnih izkušenj na cesti (Korzika, Dolomiti, Grossglockner), naju krona z uspehom – leta 2002 osvojiva najsevernejšo točko Evrope Nordkapp.

 

 

SKRAJNE TOČKE EVROPE

Prešine naju ideja: »Če sva do tja prilezla s čoperjem, zakaj ne bi osvojila še vse ostale tri skrajne točke Evrope«.  Bova uresničila najino željo? 

Leta 2003 kot za šalo, narediva dvakrat SLO Mototransverzalo, prevoziva Jadransko magistralo in Bosno, ter osvojiva CABO DA ROCA (Portugalska) - najbolj zahodno točko Evrope in PUNTA MARROQUI DE TARIFA (Španija) - najbolj južno točko Evrope.

Leta 2004 odkrijeva lepote Sardinije, se potepava po francoski Normandiji in Bretaniji.

Leta 2005 spoznavava lepote Jadranskih otokov in pijeva viski s Škoti.

Leta 2006 obiščeva Grčijo in osvojiva še dragulj, ki je bil res preizkus moči in vztrajnosti  - najbolj vzhodno točko URAL (ZLATOUST) RUSIJA. Solze sreče so nama zalile obraz, srce pa je trepetalo v divjem ritmu veselja.

Po 4 letih in skupno prevoženih preko 100.000 km sva osvojila vse skrajne točke Evrope in premagala samega sebe….

 

 

Izziv osvojiti vse štiri skrajne točke pa naj bo vsem motoristom cilj, kot je bil nama. Ne bo vam žal!

 

 

Leta 2013 sva osvojila zadnjo 44 zemeljsko državo v Evropi. Izziv sta še zadnji otoški državi Malta in Ciper.

Ostale osvojene države: Iran, Egipt, Jordanija, Sirija, Tunizija, Maroko

 

 

Najine SPLETNE STRANI in ZGOŠČENKA vsebuje podatke, ki so zbrani iz različnih virov in naj služijo za oporo TEBI AVANTURIST, kateri si pripravljen iti po najinih poteh.

 

Vsem želiva še veliko vetra v laseh in SREČNO!

 

Lord &  Lady

 

ŽIVLJENJE TAKO HITRO TEČE, DA IZGUBI TISTI, KI NIČ NE REČE!